wszystkie artykuły z działu >> ARCHITEKTURA
11 września 2020
wszystkie artykuły z działu >> ARCHITEKTURA

Ukłon w stronę czerni w luksusowym apartamencie

NEWS-EXSPACE

W tym wnętrzu pierwsze skrzypce gra nieśmiertelny duet bieli i czerni. Wtórują mu naturalne materiały i wzornictwo, który nikogo nie pozostawia obojętnym. Prostota form przenika się tu z odważnym ukształtowaniem przestrzeni, a harmonijnie skomponowane materiały stanowią przyjemną stymulację dla zmysłów.

Wnętrze powstało dla konesera designu, o wyrafinowanym guście, ceniącego naturalne materiały, któremu zależało na metamorfozie apartamentu. Projekt powierzył pracowni Studio. O. Aga Kobus i Grzegorz Goworek. Prace rozpoczęły się od wyburzenia wszystkich ścian poza nośną, dzielącą hol, salon i kuchnię od sypialni i łazienki. W efekcie przestrzeń zyskała zupełnie nową energię.

Ponad podziałami

Wizytówką pracowni jest odejście od klasycznego podziału przestrzeni i rezygnacja z wyznaczania ustalonych granic pomiędzy strefami. Podobnie było w przypadku tego projektu. Na środku otwartej przestrzeni w kształcie prostokąta powstał kubik, w którym mieści się pomieszczenie gospodarcze i garderoba. Kuchnia przechodzi płynnie w salon i jadalnię. Również sypialnia pozostaje otwarta – łączy się z salonem kąpielowym.

Misterna układanka

Czarno-białe ściany stanowią idealne tło dla wyrafinowanego designu. Punktem wyjścia i elementem must have była zaproponowana przez inwestora kuchnia Vipp kitchen, która wyznaczyła dalsze, estetyczne kierunki działania. W strefie dziennej spotkały się najlepsze europejskie marki: Tom Dixon, Muttina, Flos, Brokis oraz Gervasoni 1882. Przełamują ascetyczną przestrzeń i wysuwają się na pierwszy plan.

Uczta dla zmysłów

Inwestor, podobnie jak autorzy projektu, bardzo cenił naturalne materiały: len, bawełnę, lite drewno oraz ceramikę od wyselekcjonowanych producentów. Przestrzeń ukształtowano z odwagą, prostotą, dbałością o ergonomię oraz komfort. Nie ma tu miejsca na przypadkowe przedmioty. Starannie wyselekcjonowane tkaniny i detale łączą się w całość, przepełnioną spokojem, zapachami, sztuką współczesną i dobrą energią. Subtelne piękno całej kompozycji wydobywa duża ilość naturalnego światła wpadająca przez wysokie okna.

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

projekt: Studio. O. / wszystkie wizualizacje: Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

baza_firm_pracownie_projektowe_exspace

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

exspace_projekt_Studio._O._wizualizacje_Michał Nowak

Wizualizacje: Michał Nowak

+ Studio.O. w Bazie Firm Exspace.pl

Więcej na: www.studioorganic.pl/  

Facebook: https://www.facebook.com/studio.o.organicdesign/posts/?ref=page_internal

Instagram: https://www.instagram.com/studio_organic/

***

Studio.O. to pracownia, która tworzy wnętrza, budynki jednorodzinne, a także krajobraz. Architekci najlepiej sprawdzają się w kompleksowej kreacji przestrzeni, od projektu domu, jego idealnej lokalizacji na działce i znalezieniu najlepszych połączeń ogrodu okalającego budynek, po precyzyjnie przemyślaną koncepcją wnętrza. Studio.O. kreuje przestrzenie przyjazne człowiekowi. To on, jego potrzeby, przyzwyczajenia i marzenia są priorytetem podczas powstawania i wdrażania projektów pracowni.

 

marketing_wystawienniczy_exspace

 

wizytówki

Komentarze:

loading
Nikt jescze nie skomentował tego artykułu.

Reklamy

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.